Yaşlanma belirtilerini geri çevirmenin yolu var mıdır?

Yaşlılığın oluşmasının sebebi direk yaş ile bağdaştırılır. Yaşlılığın oluşmasının nedeni vücuttaki asitli artıkların artışıdır.

Yaş arttıkça, cilt nem ve esnekliğini kayıp eder; bu süreçte kırışıklık, yüz ve diğer bölgelerdeki yaş lekeleri görülmeye başlar.



Yine de bu atık ürünleri kaybederek yaşlanma belirtilerini geri döndürebilirsiniz.



İnsanların yaşlanmalarındaki belirtileri geri çevirmeyi arzu etmelerinin genellikle iki sebebi vardır: Sağlıklı bir ciltle genç bir görünümde görünmek ve daha uzun süre yaşayabilmek. Yaşlanmadan sorumlu etkileri belirleyip kontrol altına almak doğal olarak yaşlanmayı sıfırlayacaktır ya da tersine çevirecektir.



1- Stres:



Erken yaşlanmadan sorumlşu olan en önemli etkendir. Araştırmalar sonucunda, yüksek miktarda süreklli olarak  stres altında kalmış kişilerin doğal yaşlanmadan daha önce yaşlandığı tespit edilmiştir.



Yaşlanmayı kontrol eden DNA’daki bazı bölümler stres nedeniyle hasar görür ve bu ince çizgiler, yaşlanma lekeleri ve kırışıklar gibi yaşlanma belirtilerinin oluşmasına sebep olur.



Stres kontrolü, yaşlanmayı durduracak veya tersine çevirecek en iyi yoldur. Düzenli spor yapabilme stresi yok edecek en iyi çözümlerdendir. Spor stresi bitirebilir çünkü beynin iyi düşünmesini ve iyi hissetmesini sağlayan endomorfin hormonu üretilmesine yardımcı olur. Düzenli spor alışkanlıklarının stresi kontrol altına almaya etkili olduğu tespit edilmiştir.



2- Yeterli uyku:



Yeteri kadar uyumak ve dinlenmek stresin azaltılmasında önemli bir etkisi vardır. Bu sebeple her gün 8 saatlik bir uyku almak önemlidir. Yetersiz uyku günümüz insanının günlük koşturmacasının içinde yaşadığı stresin başlıca sebebidir. Gün içerisinde kısa bir şekerleme uykusu çekebilmek de işe bağlı stresin en aza indirgenmesinde etkilidir.



Ayrıca, yapmaktan zevk alınan aktiviteleri tespit edin ve bunları günlük yatığınız aktivitelerin bir parçası haline getirin. Böylece, bu görevleri yerine getirmenin psikolojik etkileri endişe ve gerginliklerin düşüncelerinizden uzak kalmasını sağlayacak bilinçaltı seviyesinde saklanmış olacaktır.



Sevdiğiniz filmleri izleme, sevdiğiniz müzik parçalarını dinlemek, sizi rahatlatacak türden kitaplar okuyabilmek tabii ki stresi azaltan bir diğer faktörler arasındadır. Meditasyon, yoga, denge hareketleri ve masaj, hepsi iyi birer stres azaltma yöntemidir.



3- Beslenme:



Yaşlanma süreci içerisinde hayati bir öneme sahiptir. Yediğiniz yiyeceklerle bağlantılı olarak beslenme yaşlanma sürecini hızlandırabilir de yavaşlatabilir de. Yaşlanma sürecini yavaşlatacak adına iyi beslenme şekli aşıreı şekerden uzak kalori sınırı içeren beslenmedir.



Kalori sınırı içeren bir beslenme şekli takip etmek tansiyonu kontrol altına alarak ömrü uzatır. Aynı zamanda , öğünlerinizin bütün vitaminleri içerdiğinden emin olunmalıdır. Çünkü vitaminlerin içerisiğinde yaşlanma sürecini hızlandıorabilen serbest radikallere karşı savaşan iyi birer antioksidan membağıdır..



4- Su hayattır: 



Su dünya hayatı adına eşi benzeri bulunmaz bir nimettir(uzay adına daha canlı yaşamı bulunmadığı için sadece dünya diye tanımladık). Su İyi bir nemlendirme kaynağıdır. Cilt güzelce nemlendirilirse, gücünü koruyabilir ve yaşlanma belirtilerini tersine çevirir. Bu sebeple günlük olarak yeterli su tüketilmelidir. Yeterli oran en azından 2.5 litredir. Toksinlerden kurtalumak amacıyla asitlerinin etkinliğini kırar.



5- Güneşe maruz kalmak:



Fazla güneşe maruz kalmak erken yaşlanmanın başlıca sebepleri arasındadır. Güneşe maruz kalmak ultraviyole ışınlarının ciltteki nemi azaltmasına sebep olur, bu halde da yaşlılık lekeleri ve kırışıklık oluşturur. Hâlbuki öğleden sonraları dışarı çıkmayarak, güneşin en yoğun olduğu zaman dilimlerinde gölgeli yerlerden yürüyerek kolayca cildi güneşten korumak mümkün olmamaktadır.



Tabi ki çok fazla güneşin en ciddi sonucu deri kanseridir ancak aynı zamanda kırışıklık, güneş lekeleri, kılcal damarlarda çatlama, kuru ve donuk bir cilde de neden olabilir. Ve tabii ki bu sadece kumsalda güneşlenerek harcadığınız vakitleri kapsamamaktadır. Güneşin %80’i günlük hayatta yürüme veya araba sürme sırasında açığa çıkmaktadır.



6- Yaşam tarzı:



Sigara, alkol kullanımı ve kafein gibi sürekli kullanılan alışkanlıklar yaşlanma belirtilerini hızlandıran faktörler arasındadır. Bu yaşam tarzı alışkanlıkları vücuttaki toksin oranını tetiklemektedir. Vücuttaki toplanan bu toksinler yaşlanmayı kontrol eden hücrelere zarar vermektedir. Bu sebeple bu alışkanlıkları birden terk etmek zor gelebileceğinden bunun yerine azaltarak bırakmak daha iyi olabilir. Zararlı alışkanlıkları azaltmak adına övcelikle kesin karar verip, bir uzman eşliğinde bırakmak en doğru olanıdır.



7- Bol bol seks yapın!



Faal bir şeklide seks yapmak daha mutlu olmanıza, daha güçlü bir bağışıklık sistemine, iyi bir dolaşım sistemine sahip olmanıza, daha fazla kalori harcamanıza ve hatta sekiz yıl daha uzun yaşamanıza neden olur. Seks kas tonusunu ayarlayan bir aktivitedir, sizi daha fit ve genç gösteren büyüme hormonunun üretimini artırmaktadır. Seks esnasında salınan kimyasallar stresi azaltır ve enerjinizi artırmaktadır, böylece daha mutlu bir ruh haline sahip olmanızı sağlamaktadır.



TAVSİYE: Amerikalı çiftler bir hafta içerisinde ortalama 2 kere seks yapmaktadır, fakat daha önemli olan bir kısmı ise çiftlerin bu sıklıktan tatmin olmalarıdır. Planlanmış seks sizin cinsel isteğinizi başlatmaya yardımcı olabilir. Libidonuzu yükseltmek adına 4 hafta boyunca günde 3 kere 10’ar kez Kegel Egzersizlerini (pelvik taban kaslarını kuvvetlendiren egzersiz grubu) yapmayı deneyebilirsiniz.



KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال