Vajina neden koyulaşır? Lazerle vajina beyazlatma

Vajina bir çok faktörden dolayı zamanla koyulaşıp kararabilir. Vajina koyulaştığı zaman lazerle vajina beyazlatma hem küçük dudaklara hemde büyük dudaklara uygulanabilir. Lazerle genital alan renk açma ''labial whitening ve vulvar whitening olarakta adlandırılır.

Eski survivor yarışmacılarından Didem Ceran'ın özel bir klinikte gerçekleştirdiği vajina beyazlatma videosunun ardından gündeme gelen vajina beyazlatma nasıl yapılır ameliyatsız olabilir mi sorularına cevaplandırıyoruz.


Vajina koyulaşma nedenleri

  • İlerlemiş yaşlar koyulaşmaya neden olabilir.

  • Genital bölgede epilasyon renk koyulaşmasına neden olabilir.

  • Genital bölge esmerleşmesinde en büyük etken aşırı östrojen hormonunun etkisidir. Östrojen hormonunun artması ile güneş ışığının etkisi ile melanosit (renk pigmenti) hücreleri de ‘melanin’ salgılayarak genital alada renk koyulaşmasına neden olmaktadır. Her ne kadar genital alan üstü tüyler ve giysilerle kaplı olsa da, güneşin ultraviyole ışınlarının bu bölgeye ulaşması son derece kolaydır.

  • Hamilelikte östrojen hormonu fazla olduğu için gebelikte genltal bölge esmerleşmesi görülebilmektedir.

  • Doğum kontrol hapları kullanımda


Genital bölge renk koyulaşmasının zararı var mıdır?

Genital bölge esmerleşmesinin fiziksel olarak insan vücuduna hiçbir zararı yoktur. Ancak bayanları bu operasyonu estetik kaygıdan dolayı veya psikolojik nedenlerden dolayı tercih etmektedirler.


Lazerle genital bölge tedavisi

Öncelikle genital bölgede melanin pigmentinden dolayı  koyulaşan,  kararan alanlar belirlenir. Daha sonra kişi cildine ve kararmanın derecesine göre lazerin seviyesi belirlenir. Uygulama genelde 15-20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmaktadır. Uygulama ile lazerle cilt bölgesindeki melanin pigmenti yıkıma uğratılır. Bu şekilde renk açılması gerçekleşmektedir.


Uygulamanın etkisi ne zaman başlar?

İşlem yapıldıktan sonra etkinliğin başlaması 1 ay kadar sonra olmaktadır.


Uygulama vücuda zararlı mıdır?

Hayır. Lazer ışığının cilde penetrasyonu (nüfuzu) birkaç milimetredir. Derine inmez. Bu uygulamanın adet düzenine, yumurtalıklar veya rahme kesinlikle zararı yoktur. Cinsel hazzı da etkilemez.


İşlem tek seferlik mi yapılır yoksa tekrar edilmesi gerekli midir?
Genelde tek bir uygulama yeterlidir. Kişinin cilt yapısı ve koyulaşmasına da bağlı olarak bazı durumlarda birden çok uygulama da gerekebilir.


İlgili içerikler;

Genital siğiller hangi yollarla bulaşır?

Cinsel disfonksiyon hemşirelik bakımı

Cinsellik örüntülerinde etkisizlik hemşirelik bakımı


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال