Palm yağı sağlığa zararlı mı?

Geçtiğimiz hafta tüm yayın organlarında haberleri yapılan "Nutella" firması ile özdeşleşen palm yağı zararlı mı?

Ne olmuştu?

Ünlü İtalyan gıda devi Ferrero’nun markası olan “Nutella”'nın yapımında kullanılan palmiye yağıyla ilgili Avrupa Gıda Güvenirliği Otoritesi '200 derecede ısıtılması kansere davetiye çıkartıyor' açıklamasında bulunmuştu. Ardından İtalya’da bazı süpermarketlerde ürün raflardan indirildiğine dair söylentiler çıkmıştı. Tüm dünyada yankı uyandıran bu olay sonrasında acaba ülkemizde de “Nutella” raflardan indirilecek mi sorusu gündeme geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK, Nutella’nın Avrupa’da raflardan indirilmesine neden olan raporu incelelediklerini ve ulaştıkları sonucu kısa sürede paylaşacaklarını ifade etti. Ban Faruk ÇELİK Bu konu ile ilgili çalışmalara başladığını bir komisyon kurulduğunu komisyon incelemesi bittikten sonra açıklama yapılacağını söyledi.


Nutella firmasından açıklama

Bu iddalar üzerine markanın üreticisi İtalyan Ferrero firması bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısınd konuşan Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, " Hodri meydan. Yanlış anlaşılmasın, bununla ilgili söylemeye çalıştığımız şey; bizim kendimize olan güvenimiz, kendimize olan inancımızla alakalı.

Biz ürünlerimizin güvenli olduğu hususunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ürünlerimizin her koşulda, güvenli olduğunun altını çizip, bunun arkasında olduğumuzu tekrar etmek istiyorum"dedi.


Raflardan indirildiği haberleri yalan!

Ürünlerimiz hiçbir ülkede raflardan indirilmedi. “Biz palm yağını 50 yıldır kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz.”şeklinde açıklamalar yaptı.

Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, haberlere konu olan riskin Palm yağının 200 derecede ısıtılmasından sonra ortaya çıktığını oysa kendilerinin en kaliteli Palm yağını 80 derecede ısıtarak kullandıklarını söyledi.

“Dünyadaki tüm fabrikalarımızda yüzde 90 oranında türk fındığı kullanıyoruz. Palm yağı konusu ile ilgili Türkiye’de özellikle nutellayı hedef alma ve karalama kampanyası var.” dedi.


Palm yağı başka hangi ürünlerde var?

Palm yağı ülkemizde Torku, Ülker, Eti gibi büyük firmalar dahil bütün firmaların bisküvi çikolata gofret ve bir çok ürününde mevcuttur. Palm yağının diğer ismi hurma yağı olarak bilinir.


İlgili içerikler;

Dövme yaptırmak hayatınıza mâl olabilir!

Dünya sağlık örgütü: Enerji içecekleri sağlığı tehdit ediyor


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال