Kulak estetiği nedir? Kimlere yapılmalıdır?

Kepçe kulak sorunuyla karşı karşıya olan kişilerin endişelerini giderek bu içeriğimizi okumanızı tavsiye ederiz.

Kepçe kulak nedir?

Kepçe kulak problemi, anatomik anlamda farklı bir noktada bulunan kulakların kafatası ile dikey bir kıvrım oluşturmasından kaynaklanmaktadır. Kepçe kulaklar estetik bir kaygı oluşturduğu için özellikle küçük yaşlarda ki bireyler için büyük problemlere neden olacaktır. Saçlarını kontrol edememe, çirkin gözükme ve komik duruma düşme kepçe kulak problemlerinin başlıcalarıdır. Kepçe kulak problemi doğum veya sonradan kazanılan bir problem olabilir. Kıkırdak azlığı veya fazlalığı, kulağın buruşması ve sivri kulak problemleri bir kulak için düşünülen problemler bütünüdür.


Kepçe kulak estetiği nedir?

Kepçe kulak estetiği kulak kepçesi dışarı açılan bireylerin klasik otoplasti olmayıp kesizi bir ameliyattır. 2010 yılından bu yana uygulanan kepçe kulak operasyonunda kulak kepçesi makul noktalara çekilerek medikal ipler ile estetik bir normalleşme uygulanmaktadır.


Kepçe kulak estetiğini kimler yaptırabilir?

Kepçe kulak estetiğinde simetri sorunu olan hastalar yaptırabilir. Kulak kepçesinde çok fazla açıklık meydana gelenler, ameliyatlarda olası risklerden uzak kalmak isteyenler, anestezi ve kesinden uzak kalmak isteyenler bu ameliyatı yaptırabilir. Kepçe kulak operasyonunda duyma ile alakalı hiçbir risk bulunmamakta olup duyma kaybı yaşanması neredeyse milyonda bir olarak belirtilmiştir.


İple kepçe kulak operasyonu;

  • Çok kolay ağrısız bir operasyondur. Ağrı sızı ve bir süreliğine de olsa kötü bir görüntü bulunmamaktadır.

  • Olası kesi enfeksiyon yara riski taşımaz. Enfeksiyon mikrop kapma pansuman yapma gibi yara sorunları bulunmamaktadır.

  • 10 – 20 dakika arasında süren kısa bir operasyondur. Kısa süren bir operasyon olduğu için ameliyat sürecince hastayı yormaz.

  • İyileşme süresi oldukça hızlıdır. Bu açıdan kısa sürede estetik güzelliğe sahip olmak mümkündür.

  • Kıkırdak ile ilgili mikro bir çalışma olduğu için kanama meydana gelmemektedir. Kan kaybı veya kanama riskleri tümüyle yoktur.

  • Operasyon sonrası hemen sosyal yaşantıya başlayabilirsiniz. Hayatınızı engelleyecek bir operasyon değildir.

  • Kepçe kulak operasyonunda estetik amaç % 96 oranında başarı ile gerçekleşmektedir. Bu başarı oranı son derece kayda değer bir orandır.

  • Kepçe kulak ameliyatı estetik bir ameliyattır. Bu yüzden masrafları devlet karşılamaz. Zira estetik operasyonlar sigorta kapsamı dışındadır.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال