Hemşirelerin karşılaştığı olumsuz durumlar

Her meslek gurubunda olduğu gibi hemşirelerinde sıkça karşılaştıkları bazı olumsuz durumlar vardır. Bu hem fiziki hem de psikolojik anlamda hemşireleri etkileyen durumlardır. Bu tip durumlarda sağduyulu, sakin ve pozitif yaklaşmak en doğru metot olacaktır.

Hemşirelerin yaşamış olduğu bazı olumsuz durumlar;

  • Hemşirelerin en büyük sorunlarından birisi hasta ile doktor arasında kalmaktır. Doktorun orderını uygulama aşamasında hastanın bir direnci ile karşılaşabilmektedir. Bu tip durumlarda mutlaka doktorun uygulayacağı tedavi metotları ikna ile uygulanmalıdır. Zira hasta acı ve ağrı gibi olası sonuçlara katlanmak istemediği için kendisinin sağlam olduğunu söyleyecektir. Bu küçük yaşta çocuklarda ve yaşlı bireylerde sıkça görülen bir durumdur.

  • Hasta yakınları çocuk veya yaşlılar için son derece hassas olup ani duygusal kırılmalar yaşamaktadır. Bu açıdan da doktor ve hemşirelerin yavaş davrandığı veya işlerini önemsemediği gibi evhamlar kapılmaktadır. Bunun neticesinde de hemşirelere karşı kaba incitici bir hale bürünmektedirler.

  • Hasta insan çocuk gibidir ve hastalara iyi davrandıkça onların nazları ve istekleri bir biri üstüne gelecektir. Bir hastanın bitmek bilmeyen istekleri karşısında zor durumda kalınmaktadır. Ancak hastanın psikoloji ve olumlu anlamda tedavisi için istediklerini yerine getirmek de son derece önemlidir.

  • Hastaların genelde sözlü tacizlerine maruz kalmak hemşirelerin yaşadığı bir problemdir. Hastaların konuşma ve muhabbet ihtiyacına karşı hemşirelerin tepkisiz kalması sonrası bu sözlü taciz başlamaktadır.

  • Eş, dost veya akraba ile bir araya geldiğinizde onların sizlere akıl almaz ilgili veya ilgisiz onlarca sorusu ile maruz kalmak tüm hemşirelerin başına gelebileceği bir durumdur.

  • Özellikle enjeksiyon yaparken ve invaziv girişimlerde bulunurken hastaların kendini sıkması ile oluşan kötü tabloyla sıkça karşılanmaktadır. Morarma ve kanama sonrası hastanın tepkisi hemşireleri strese sokmaktadır. Zira hastanın kendini sıkması ile hem damar yolunu açmak zorlaşacak hem de açılan damar yolundan kanın çekilmesi ile sertleşen damarlar aşırı morarmaya sebep olacaktır. Burada asıl önemli olan hastanın kendini sıkmamasıdır.

Sizlerde karşılaşmış olduğunuz olumsuz durumları yorum şeklinde belirtirseniz içeriğimizi yorumlarınız doğrultusunda güncelleriz.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال