Hemşireler ne kadar maaş alıyor?

Sağlık merkezlerinin olmazsa olmaz çalışanları hemşireler ne kadar maaş alıyor? Hemşire olmayı düşünen arkadaşlarımız ve hemşire maaşlarını merak eden kişiler için hemşire maaşlarını bu haberimizde detaylı inceledik.


Hemşire maaşları ne kadardır?

Sadece ülkemizde değil dünyanın hemen hemen her yerinde sağlık sektöründe olmazsa olmaz meslek hemşireliktir. Sağlık merkezlerinin en önemli çalışanlarıdır. Sabırlı, güler yüzlü, sevecen ve naif özellikleri ile hastalara hem tedavi aşamasında hem de manevi anlamda yardım eden hemşireler günün her saati gece gündüz kavramını ortadan kaldırırcasına görev aşkı ile hareket etmektedirler.

Görevleri gereği iletişimi iyi olması gereken hemşirelik mesleği Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan tüm sağlık kurumlarında karşınıza çıkmaktadır. Özellikle 2010 yılından sonra sadece bayanların değil erkeklerinde bu mesleği hemşire veya sağlık memuru adı altında yaptıklarını görebilirsiniz. Bu açıdan ülkemizde 180 binden fazla hemşirenin olduğunu söyleyebiliriz.


Peki bu kutsal görevi yerine getiren, hemşirelerin maaşları ne kadardır?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde kamu hastanelerinin yanı sıra, üniversite hastaneleri ve özel girişimcilere veya vakıflara ait olan özel hastaneler yer almaktadır. Bu hastanelerde maaş farkları birbirinden farklı olarak değerlendirilmektedir. Hemşire maaşları devlet hastanelerinde 2019 yılı itibari ile en düşük 2868 TL ve en yüksek 3186 TL saf maaş olarak belirlenmiştir. Üniversite hastanelerinde hemşire maaşları devlet hastanelerine göre 100 – 300 TL arasında artışla farklılık göstermektedir. Özel hastanelerde ise hemşire maaşları hastanenin bulunduğu il, hastanenin popülerliği ve hastanenin hasta kitlesinin demografik yapısına göre değişmektedir. Özel hastanelerde ise hemşirelerin maaşları 1500 – 4000 TL arasında değişmektedir.

Hemşire maaşları belirtilen maaş miktarlarının yanı sıra bazı kişisel eğitim, kişisel durum, aile yapısı gibi etkenlere göre de değişiklik ve artış göstermektedir. Bu özellikler Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan tüm özel, üniversite ve kamu hastanelerinde görülmektedir.


Hemşire maaşlarını etkileyen faktörler;

  • Hemşirelerin yabancı dil seviyeleri ve bunu YDS, KPDS veya TOEFL ile belgelendirmeleri durumunda dil tazminatı alarak maaşlarına 100 – 200 TL arası artış gösterebilir.

  • Hemşirelerin lise veya üniversite seviyelerine göre kademe ve derecelerinde farklılık olacaktır. Her kademe 20 – 30 TL artış anlamına gelmektedir.

  • Hemşire maaşlarında ailede bulunan çocuk sayısı ile alınacak olan asgari geçim idari sayesinde maaş 200 – 250 TL arasında artacaktır.

  • Ayrıca olağan üstü durumlarda mesai ve özellikle gece nöbetleri maaşları artıran unsurlar olarak göze çarpmaktadır.

  • Riskli birim farkı (Acil servisler - Yoğun bakımlar) 400 - 800 arasında (Çalışılan sağlık kuruluşuna göre değişmektedir.)

Tüm bu değerlendirmeleri neticesinde evli, çocuklu, üniversite mezunu ve yabancı dil seviyesi yüksek bir hemşirenin maaşı devlet hastanelerinde 3400 TL ve özel hastanelerde asgari ücret seviyelerinden başlayım 4400 TL dolaylarına kadar çıkmaktadır.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال