Fransa’da sağlık sorununa hemşirelerden gelen grev

Fransa’nın başkenti Paris'te düzenlenen protesto gösterisine çok sayıda hemşire ve sağlık çalışanı katıldı.

Fransa’nın baskenti Paris'te düzenlenen protesto gösterisine çok sayıda hemşire ve sağlık çalışanları katıldı. Hastaneler de çalışma şartlarının iyi olmaması nedeni ile çok fazla sorun yaşadıklarını belirten hemsireler grev yoluna gittiler.

Birçok sayıda hemşirenin tükenmişlik sendromu yaşadığını ve bu durumun intihara kadar gittiği belirtildi. Önlem alınması gereken ciddi sorunlar olduğunu daha iyi duyurmak için devlet hastanelerinde ve özel sektörde çalışan binlerce hemşire bu gösteriye katıldı.

Hastanede şartların iyileştirilmesi ve kaliteli güvenli bir yaşam sürdürülmesi için iyileştirilmesine acilen yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Hemsireler için gerekli düzenlemeler yapılmadığı taktirde hastalara yeterli hizmetin veilmediğini ve sağlık alanında yaşanan sorunların da giderek artacağını belirtmişlerdir. İş süresinin arttığı ve buna bağlı tükenmişlik sendromu ve de intihar vakalarında ciddi artışlar olduğu duyuruldu.

Hastaneler kırılma noktasında ve bu şekilde kaliteli bir sağlık hizmetinin sunulmasının mümkün olmadığı üzerinde duruldu. ‘Bugün ise hükümetin sunmuş olduğu çözüm farklı bir kemer sıkma politikası ile herşeyi yeniden dengede tutmaya çalışmak’ şeklinde açıklamalara yer verildi. Sağlık problemlerinin artması ve tedirginlik oluşturacak derecede sağlık çalışanları çalışma şartları olduğu için böyle bir yola gidildiği paylaşıldı.  Ayrıca kesinlikle rahatsızlık vermek amaçlı bir şekilde sokağa çıkılmadığı hatta tam tersine mevcut sorunların duyurulması istenildiği vurgulandı. Kısıtlı olan personel sayısı ve az miktarda ayrılmış olan bütçe ile standart ölçüde hizmet verilmesinin imkansızlığı üzerinde durulan bir gösteri olmuştur. 



Çalışma şartlarının olumsuzlukları, yetersiz kalan personel sayısı ve ayrılan bütçenin yetersiz kalması üzerinde durulan bir gösteri oldu. Gösteri başkent Paris te olmasına karşın diğer kentlerde de çok sayıda saglik çalışanları gösteriye destek verdi.

Çalışanların tükenmişlik sendromu yaşamaları ve buna bağlı olarak artış gösteren intihar olaylarından endişe duyulduğu duyuruldu. Hastaneler kırılma noktasında denildi. Bu durumda hastalar için yeterli hizmeti saglayamacaklari noktasına değinilen bu gösteriler ülke çapında görüldü. Fransa da Sağlık Bakanı Marisol Touraine ise yakın zamanda çalışma şartlarının iyileştirilmesi için düzenlemeye gidileceğini duyurmuştu.


KAYNAK: Hemsire.Com

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال