Vücudun su tutmaması için 6 önemli tüyo

 

Vücudun su tutması, hamilelik veya adet dönemi öncesinde el ve ayak bileklerinde şişliklerin meydana gelmesine neden olur. Yine ayaklarda meydana gelen ödemli şişlikler vücudun su tutmasından kaynaklanmaktadır.

Bu şişlikler bölgesel olarak toplanabilir veya vücudunuzun çeşitli bölgelerine yayılır. Böylesi durumlar uzun vadede sık sık tekrar ettiği müddetçe ciddi böbrek rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Sizlere bugün vücudun su tutması durumuna engel olmak için uygulayabileceğiniz birkaç tüyo vereceğiz.

Vücudun su tutması sorununu engelleyecek yöntemler

1-Karahindiba Tüketiminin Arttırılması

Karahindiba yararları saymakla bitmez. Çoğu aktarda rahatça bulabileceğiniz bir bitki olup aşırı pahalı fiyatlarla satılmamaktadır. Herkes kolayca ulaşabilir.

Karahindiba yapraklarının özü vücutta yeteri kadar tüketildiğinde idrar üretimini, dolayısıyla vücuttan su atılmasını arttırır. Bu sayede vücudun su tutması engelleyebilirsiniz.

2-Hamur İşlerine Dikkat!

Başta hamur işleri olmakla beraber şeker içerikli çoğu tatlı kategorisi işlenmiş karbonhidrat niteliğinde vücudumuza girmektedir.

Bu tür besinler vücuda girdikten çok kısa bir süre sonra maalesef kan şekerini fazlaca yükseltir.

Kanınızda yükselen şekeri düşürmek için oranı arttırılan insülin böbreklerin yavaşlamasına ve idrar üretiminin yavaşlamasına ve yine dolaylı olarak suyun vücutta tutulmasına neden olur.

3-Tuz Tüketiminden Uzak Durun

Vücudunuzda oluşan ödemlerin engellenmesi için harcanacak zaman diliminin daha kısa olması için bu bireylere sodyumdan, yani tuz maddesinden uzak durmaları tavsiye edilir.

Sodyum vücutta var olan su miktarının korunmasına yardımcı olmaktadır. Böylesine durumlarda sodyum içerikli besinler sizin en kötü düşmanınız olmalıdır.

4-Magnezyum Alımını Arttırın

Magnezyum çok önemli bir mineraldir. Vücudun işlev görmesini sağlayan 300’den fazla reaksiyona karışır. Daha önemlisi magnezyum alımını arttırmak su tutma oranını düşürür.

Ispanak, kabak çekirdeği, soya fasulyesi, susam ve kaju gibi gıdalar magnezyum içermektedir.

5-B6 Vitamini Alımını Arttırın 

B6 vitaminini alyuvarların oluşumu için önemlidir ve vücutta birçok işlev görürler. B6 vitamininin adet öncesi, kadınlarda su tutma oranını azalttığı gözlemlenmiştir.

Antep fıstığı, fındık, ciğer sarımsak gibi gıdalarda B6 vitamini bulunmaktadır.

6-Potasyum Alımını Arttırın 

Potasyum, birçok önemli fonksiyona hizmet eden bir mineraldir. Örneğin, vücudun çalışmasını sağlayan elektrik sinyallerini göndermeye yardımcı olur. Ayrıca kalp sağlığında da faydalıdır.

Potasyum, sodyum düzeylerini düşürerek ve idrar üretimini artırarak su tutma oranını iki şekilde azaltmaya yardımcı olduğu görülmektedir.

Muz, avokado ve domatesler, potasyum oranı yüksek gıdalar arasında yer almaktadır.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال