Psikiyatri vaka analizi

 

Psikiyatri vaka analizi örneği:

M.K 58 yaşında bayan. Ev hanımı ve yalnız yaşıyor. 3 tane erişkin çocuğu var.


Suicid Girişimi

M.K ailesinin kendisine önem vermediğini ve hayatının yaşanacak yanı kalmadığını düşünerek sabaha karşı 1 kutu ilaç içerek hayatını sonlandırmak istemiş, sabah kapısını çalan komşusu M.K kapıyı açmayınca polise ve sağlık ekiplerine haber vermiş, hastanenin acil servisine alınan M.K’nın midesi yıkanmış ve kontrol amaçlı D.Y.B.Ü’ne yatırılmış.

Bilinci açık şekilde yatırılan M.K’nın davranışlarında tedirginlik ve sürekli gitmek istediğini belirtmesi hastanın anksiyetesi ve pişmanlığını belirtmiştir. Kullandığı ilacın bilinmemesi sebebiyle damar yolu açılan hastadan kan örnekleri alınıp laboratuvara gönderilmiştir.

Hastayı sakinleştirmek için gelen doktor hastaya tedirginliğinin sebebini sordu ve hasta ekonomik durumunun iyi olmadığını bu hastanede kalmak istemediğini belirtti, hastaya bu konuda rahat olması dahiliye yoğun bakım ünitesinde olduğu süre içerisinde ücret alınmayacağı belirtildi. Daha sonra hastaya pişmanlık duyup duymadığı soruldu ve hasta pişman olduğunu bir daha tekrarlamayacağını belirtti. Hastaya psikolojik olarak yaşamın güzel olduğu hiç bir şey için değmeyeceğini ve çocuklarının kendisini merak ettiğini ziyarete gelecekleri söylendi.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال