Prof. Dr. Canan Karatay (anlamak istemeyenlere)

 

Sevgili Hocamız Prof. Dr. Canan Karatay sanıyorum aramızda ismini duymayanınız yoktur. Kendisinin beslenme alışkanlıkları üzerine çıkardığı kitapları, katıldığı televizyon programları olsun epey bilindik bir hekimdir. Kendisini tanımanız için tıp öğrencisi veya sağlık alanında kitaplar okuyan bir birey olmanıza gerek yok diye düşünüyorum…

Neyse biz konumuza gelelim, öncelikle şunu belirtmek isterim sevgili hocam Canan Karatay’ın hiç bir kitabını okumadım sadece televizyon programlarından denk geldiğim kadarı ile tanıyorum, tanımaktan kastım ise sağlıklı beslenmek adına olan öneri ve fikirlerini duymuşluğum ve izlemişliğim vardır. Her ne kadar hekimlerin veya Türk halkının kendisinden şikayetçi olması hatta ve hatta yakın zamanda Türk Tabipler Birliği tarafından kendisine meslekten men cezasına kadar teşebbüs edilmesine rağmen benim şahsi kişisel görüşlerim kendisinin teorilerinin %90 doğru olmasıdır. 
Evet sizlere sevgili Canan Hocanın %90 olarak doğru bulduğum fikir ve görüşlerini belirtmek istiyorum, şöyle ki hocamızım üstüne basa basa belirttiği ilk sırada ki zararlı yiyeceğimiz şekerdir ! Evet şeker kendisinin bahsettiği kadar vücudumuza zararlar veriyor, en basitinden diyabet doğru mudur ? Sonra sırada ki hastalık obezite oluyor. Obezite dememin sebebini Canan Karatay hoca katıldığı programlar da çikolata örneği olarak anlatıyor… Misal karnınız acıkıyor ve siz bi tane çikolata yemeyi tercih ediyorsunuz ve o anda sizin şekerinizi tavan yaparak size tokluk hissi veriyor, ama 10 dakika sonra karnınız tekrar acıkıyor ve tekrar yiyorsunuz ve bunun sonucu olarak obezite baş gösteriyor. İşte biz bu olaya “glisemik indeks” diyoruz. İsterseniz siz de bir kez olsun araştırın derim.

Canan Karatay’ı yargıladıkları ikinci nokta ise bol bol zeytin, zeytinyağı ve tereyağı yiyin demesi değil mi ? Sizce Ege bölgesinde yaşayan insanlarımız neden bu kadar sağlıklı bir vücut ya da bu kadar sağlıklı bir cilde sahipler düşündünüz mü hiç ? Tabii ki bu güzelliklerini zeytine borçlular. Ama bunların hepsinin doğalının çocukluktan beri yenilmesi gerekir, neden %90 dediğimi şimdi anlayacaksınız.. Çünkü bu devirde doğal ürün bulmak biraz imkansız gibi geliyor insanın kulağına.

Tereyağı mevzusuna gelince de, şimdi adam ömrü boyunca sağlıksız beslenmiş sürekli şekerli yiyecekler, alkol, sigara tercih etmiş ve sonucu olarak kardiyovasküler rahatsızlıklar baş göstermiş. Sonra diyor ki Canan Karatay Hoca bize ekmek ve şeker tüketeceğinize bol bol tereyağı tüketin dedi derler… Neyse insanımız hep işine geleni yapar. Bize yazmak size de okumak düşer…

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال