Kürdanla diş temizliği

 

Kürdanla diş temizliği , bir çoğumuzun özellikle etli yemekler ve dişlerimizin arasına sıkışan gıdaları tükettiğimiz zamanlarda dişlerimizin temizliğini ve araya kaçan artıkları çıkarmak için kullandığı bir yöntemdir.

Evlerimizde olmasa dahi dışarıda yemek tüketenler lokantalardaki kürdanları tercih ederek ağız ve diş sağlıklarını olumsuz bir şekilde etkiliyorlar.

Diş aralarına zorlayarak sokulan kürdanlar, dişlerimizin düzenini bozuyor ve diş teli takılmasına kadar gidebilen problemlere yol açabiliyor.

Kürdanla diş temizliği sorunlarından bir tanesi de son derece hassas bir yapıya sahip olan diş etlerimiz, kürdan ve bir takım yabancı maddeler etkisiyle yıpranabiliyor ve bir takım diş eti hastalıklarına maruz kalabiliyoruz.

Siz siz olun dişlerinizin arasına kaçan gıda artıklarını kürdanla veya bir takım yabancı cisimlerle temizlememeye özen gösterin. Diş temizliği sadece diş macunu ve diş fırçalama ile gerçekleşmeyeceğini de belirtmek isteriz. Dişlerimizi fırçaladıktan sonra bilinçli bir şekilde diş ipi kullanımı diş arasında ki artık gıdaları nasıl uzaklaştırdığını göreceksiniz.

Diş fırçalama ve diş ipinin ağız sağlığına yeterli gelebileceğini düşünüyoruz. Sizin ek olarak olabildiği kadar asitli ve şekerli yiyeceklerden uzak durmanızda fayda olduğunu düşünüyoruz. Ağız bakım suları ise bu iki yönteminde yerine geçmeyecektir ve uzun süreli kullanımlarda ise ağız florasını bozabilir.

Diş eti kanamalarına da yol açan kürdan kullanımı bu açıdan da yeterince zarar vermektedir. 

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال