Hemşirelik vaka analizi


Hemşirelik vaka analizi örneği:

Z.hanım 70 yaşında KKY tedavisi gören bir hastamızdır. Kendisi 56 gün Dahiliye Yoğun Bakımda tedavi görmüş ve 56. günün sonunda Dr. kararı ile Koroner Yoğun Bakım ünitesine yatışı gerçekleşmiştir.

Z.Hanımda psikiyatrik olarak uzun süre yoğun bakım yatışına bağlı içe kapanıklık ve sosyal izolasyonu mecvuttur.Bilinci açık şuur yerinde sorulara cevap vermesine rağmen sürekli uyku halinde ve kafası yastığa gömülü bir pozisyonda yatmakta Z.hanım ile diyologlarımızda bizi onaylayan fakat sonunda uygulamayı kabul etmeyen bi tavırı mevcut. Z.Hanım ilaçları kullanması gerektiğini anlattığımızda bizi onaylıyor fakat ilaçları kullanması gerektiğinde kesinlikle kullanmıyor ve tepki gösteriyordu güç kulanarak veya ilgisini çekecek konuşmalarla örneğin: Z.Hanım senin torunların var mı? onların yanına gitmek istermisin? iyileşmen için bu ilaçları kullanman gerekiyor şeklindeki çabalarımıza rağmen ilaçlarını almayı kesinlikle reddediyordu. Beslenmesi oral olmasına karşın kimseyle iletişim kurmak istemiyor ve yemek yemiyordu.

Ziyaretine gelen oğlu ve eşinide tanımıyor sordukları sorulara herhangi bir cevap vermiyordu.Ancak hasta ziyareti saatinde Z.hanımı ziyaterete gelen 2 yeğenini tanımış ve iletişim kurmaya başlamıştı bize ve yeğenlerine cevap vermeye yemeğini yemeye ve ilaçlarını kullanmaya başlamıştı daha sonradan eşi ve oğlunuda tanıdı.

Bu durum sonrasında Z.Hanım ile konuşup tedavisini , yatış sürecini anlatıp anksiyeteleri gidermeye çalıştık ve iletişim kurmasını sağladık.Sonuçta Z.Hanım bizi kabullenmiş ve gerekli olan tedaviye katılımını gösteriyordu.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال