Hemşireler stajda ne yapar?


Stajyer hemşireler staj günlerinde hastanede ve sağlık ocakları gibi kuruluşlar da günlerini nasıl geçirir ne gibi işlemlere tabi tutulur anlatmak istedik.

Öncelikle yaptıkları işler bulunduğu sınıfa, daha önce okulda aldığı gerekli uygulama eğitimine göre değişiklik gösterebilir. En basitinden 1.sınıf hemşire stajyer ile 4. sınıf hemşire stajyer aynı görevi üstlenemez. Eğitimi ve tecrübesi bunun için yeterli değildir.Bu durum tabi ki sağlık meslek lisesi mezunu staj yapan hemşire arkadaşlarımız için geçerli değildir.

Stajyer hemşireye öncelikle hastalar tanıtılır daha sonra hastaların hastalıkları hakkında bilgilendirme yapılır. Sonrasında ise bulunduğu kata veya bölüme göre hastaların izolasyon durumları aktarılır ki sonrasında gerekli korunması gereken malzemeler tanıtılır. Bildiğiniz üzere çok hassas ve dikkat gerektiren bir mesleğin içerisinde olduğumuz için son derece dikkat etmemiz gereklidir.

Stajyer Hemşirelerin Sorumlulukları

Stajyer hemşirelerin ilk olarak en büyük sorumlulukları vital yani hastalardan yaşam bulguları almaktır. Stajyer öğrencinin kendi başına tedavi yetkisi bulunmamaktadır. Sadece sorumlu hemşiresi yardımı ile ilaç hazırlayabilir veya hastaya gözetiminde uygulayabilir. Bunun haricinde ufak da olsa ayak işleri yaptırılır. Sebebi ise malzemelerin tanınmasını sağlamak ve yerlerinin öğretilmesini sağlamaktır. Meslek adeta usta-çırak ilişkisine dayalı olduğu için tecrübesi iyi olan bir hemşire tarafından teorik bilgilerinize bağlı kalarak öğrendiğiniz işlemler sizin ileride iş hayatınıza olumlu olarak yansıma yapacaktır.

Tüm stajyer hemşire arkadaşlara eğitim-öğretim hayatında başarılar dileriz…

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال