Hemşireler için öfkeli doktorlar ile iyi geçinmenin 8 yolu

 

Hemşireler ile doktorlar her gün birçok insanla ilgilenir. Bazen, bu ikili arasında gergin anlar yaşanabilir. Hemşireler çoğu vakada bazı stres altındaki doktorların öfkeleriyle de uğraşmak zorunda kalırlar. Belki de hiç haketmedikleri muameleleri görürler ve bu da mevcut çalışma ortamının sürekli olarak gerginlik içinde geçmesine neden olur.

Hemşireler ile doktorlar, mümkün olan en profesyonel şekilde hastalar ile ilgilenme eğilimindedir. Tabi hemşirelerin doktorları idare ettikleri, streslerine göğüs gerdiklerini unutmamak gerekir.

Bu yazımızda mümkün olan en profesyonel şekilde hemşirelerin gergin doktorlar ile nasıl başa çıkabileceğini ele alacağız. İşte hemşireler için bazı pratik çözümler:

Asla Kişisel Olarak Almayın

Bazı hemşireler duygusal ve duyarlı olurlar. Profesyoneller olarak, dirençli olmak gerekir. Önceliklerinize daha fazla odaklanın. Çoğu doktorun mevcut durumdaki stresten dolayı bu şekilde davranışlar içinde olduğunu unutmayın. Söyledikleri ya da tavırları kesinlikle sizden şahsen nefret ettiği anlamına gelmez.

Her Zaman Sakin Olmaya Çalışın

Öfkeli bir söyleme karşı siz de olumsuz duygu ile karşılık vermeyin. Mümkün olduğu kadar sakin olmaya çalışın ve karşılaşılan sorununun üstesinden gelmeye çalışın. Öfke ile asla cevap vermeyin.

Sorunun Ne Olduğunu Öğrenin

Doktorun neden kızdığını, getirdiği sonuçlarını ve düzeltmek için nasıl yardım edebileceğinizi bilmeniz gerekir. Her sorun bir çözüm ile birlikte gelir. Eğer sorunu belirleyebilirseniz, o sorunu çözmek için çözümler üretebilirsiniz.

Sizin Hatanız Var İse Özür Dileyin

Bazen doktorlar yapılan hata sonrasında sadece özür beklerler. Hatalarınızı görmeyi ve kabul etmeyi unutmayın. Yaptığınız şeyden dolayı özür dilemek sizi zayıf biri olarak göstermez. Hepimiz hata yaparız, ancak o hatalardan ders çıkarmayı bilmek gerekir. Yine unutmayın ki özür dilemek de bir erdemdir.

Onlara Ne Hissettiğinizi Anlatın

Yaşadığınız bir sorunda ya da söylenen bir sözden etkilendiğinizde bunu açıkça belirtin. İletişim, sağlıklı bir ilişki için en iyi anahtardır. Birlikte çalıştığınız doktorlarla iyi bir ilişkinizin olması en iyisidir.

Sorunu Çözmeye Yardımcı Olun

Sorun çözmek adına çeşitli seçenekler düşünerek bunu onlarla paylaşabilirsiniz. Öfkelenen bir insan, uzlaşma yolunu seçtiğinizde sakinleşecektir. Kendisine sunulacak çözüm önerileri onun işini hafifleteceğinden bunu memnuniyetle karşılayacaktır.

Yorgun Olduklarını Unutmayın

Hemşireler ile doktorlar, hastane ortamında yeterince yorgun oluyorlar. Ve yorgun insanların yorulduklarında ve çalışmaya devam ettiklerinde ne gibi durumlarla karşılaşabileceğinizi bilirsiniz. Elbette ki hemşireler de yorgun ve bitkin düşüyorlar. Ancak doktorların aldıkları sorumlulukları da unutmamak gerekir. Sadece onlara biraz yardım teklifleri sunun ve dinlemeleri için fırsat verin.

Kendinizi Daima Aktif Tutmaya Çalışın

Hemşirelerin daima dirençli ve güçlü olmaları gerekmektedir. Gün içerisinde pek çok olay yaşıyorlar ve yine ertesi gün enerjik olarak işlerine geri dönmeleri gerekiyor. Bir doktorla yaşadığınız sıkıntıyı orada bırakın. Çünkü yarın yeni bir gün!

Sonuç olarak, bir doktorla tartışmanın en şiddetli anında bile profesyonelliğinizi korumak zorundasınız. Hemşirelerin hastalara kaliteli hizmet vermek için orada olduklarını unutmamak gerekir. Sadece işinizi yapıyorsunuz ve yapmaya da devam edin. İnsanların sağlıklarına kavuşmalara yardımcı olmaya odaklanın!

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال