Hemşireler beyaz önlük giyer mi?

 

Hemşire formaları, hemşirelerin giyim tarzları, forma renkleri bildiğiniz üzere kurumlar ve bölümler arası değişiklik göstermektedir.

Herkesin merak ettiği hemşireler beyaz önlük giyer mi sorusunun cevabını bu yazımızda takipçilerimizle paylaşmak istedik, maalesef hemşireler çalıştıkları hiç bir kurum içerisinde önü açık beyaz önlük giyemiyorlar, beyaz önlüğü sadece hekimler ve diyetisyenler kullanmaktadır.


Hemşire Forması Örneği

Hemşireler sadece kurumun tahsis ettiği hemşire formaları kullanırlar ve bu formaların renkleri çalışılan bölüme göre değişiklik göstermektedir. Servislerde sorumlu hemşire, diğer hemşirelerden farklı bir renkte forma giymektedir, bunun haricinde çalışan hemşireler ise sadece o bölümün belirlediği formayı ve o renkte olanı tercih etmek zorundadırlar.


Hemşire formaları

  • Stajyer hemşireler genellikle beyaz üst-alt olmak üzere okullarının logosunun olduğu formaları giyerler.
  • Ameliyathane hemşireleri genellikle koyu renkleri tercih ederler, yada koyu yeşil forma giyerler.
  • Yeni doğan yoğun bakım hemşireleri ise çok daha açık bir renk olan pembeyi tercih ederler, yeni doğan yoğun bakımda pembe forma tercih edilmesinin amacı daha ılımlı ve bebeklerin bir nevi korkmamasını sağlamaktır.
  • Cerrahi hemşireleri ise genellikle pembe formalar giymektedirler.

Hemşire formaları genellikle üst kısımları V yaka ve 3 tane cebi bulunmaktadır. Formaların alt kısımları ise düz ve sağda solda 2 tane cebe sahiptir.

BİLGİ: YAKIN ZAMAN DA GETİRİLEN UYGULAMAYA GÖRE HEMŞİRELERİN BEYAZ FORMA GİYME ZORUNLULUKLARI KALDIRILMIŞTIR. 

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال