Diş ağrısı nasıl geçer? En iyi yöntemler

 

Diş ağrısı , dişteki iltihap ve çürümeyle ortaya çıkar ve acı verici bir hal alır. Bu ağrılara elbet bir çözüm vardır.

Doktora gidip tedavi olabilirsiniz ancak doktora gitme gibi bir durumunuz yok ise evde de diş ağrısı rahatlıkla geçirilebilir.

Diş ağrısı nasıl geçer diye soruyorsanız aşağıdaki yöntemleri muhakak denemelisiniz.

Diş ağrısı nasıl geçer? Evde en iyi sonuç veren yöntemler

Karanfil yağı; öncelikle dişinizi iyice temizleyin, dişiniz temiz olsun ve diş aralarında hiç besin kırıntısı kalmasın. Bu işlemi uyguladıktan sonra ağrıyan yerlerine karanfil yağı sürünüz. Yağ olduğu için kolaylıkla uygulanabilmektedir. Bu yöntemle diş ağrınız 8-9 dakikada son bulacaktır.

Buz kompleksi; diğer yöntemimiz ağrıyan bölgeye buz kompleksi uygulamak olacak. Bu yöntem ile buz hem ağrıyı alır hem de şişlik varsa şişliği indirir.

Sarımsak; başka bir tedavi yöntemimiz ağrıyan bölgeye sarımsağı ikiye bölüp ister tuzlu ister tuzsuz bir şekilde uygulamak. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak, diş ağrısı için birebir tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Oldukça iyi gelen bir yöntemdir.

Zerdeçal; diş ağrısı için bir diğer iyi gelen yöntemlerimizden birisidir. Zerdeçalı su ile çalkalayın ve kulak memesi kıvamına getirin. Ağrıyan bölgeye uygulayın. Bu şekilde de ağrının azaldığını hissedeceksiniz.

Karabiber; yok artık demeyin! Karabiber tohumunu dişinizin üstüne koyabilirsiniz. Bu sayede diş ağrısına iyi geldiğini göreceksiniz.

Sirkeli su gargarası; çok bilinen yöntemlerimizden bir tanesidir. Bir çay bardağının içerisine yarı miktarda sirke ve yarı miktarda su koyunuz. Bir de bir çay kaşığı tuz ilave edip öylece karıştırınız. Bu karışımı gargara yapınız. Özellikle ağrıyan bölgenin üzerinde bekletirseniz ağrılarınız hafifleyip dinecektir.

Ağrı kesiciler; modern tıbbın bulduğu yöntemlerden bir tanesidir. Etkili bir yöntem olmakla beraber ağrılarınızı en kısa sürede kesmektedir. Ağrı  kesicileri doktorunuza danışıp öyle kullanmanız beklenmedik sonuçların önüne geçecektir. Yine de doktora danışmadan evde var olan ağrı kesici ilaçlardan kullanacaksanız ilacı herhangi bir sağlık sorununa sebep vermemek  adına prospektüse uyarak kullanınız.

Diş ipi ve diş fırçası kullanımı bu konuda büyük önem taşımaktadır. Düzenli olarak dişlerinizi fırçalamanız halinde daha sağlıklı ve uzun ömürlü dişlere sahip olabilirsiniz.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال