Deri hücresinden beyin sinir hücresine

 

Beyin, insan vücudundaki en hayati organlardan biridir. Beyinde yaralanma ya da yaşlanma yüzünden hasar oluşması, insanların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkiler. Alzheimer bu rahatsızlıklardan biridir. Nörolojik rahatsızlıklar, hasar görmüş sinir hücreleri, tıbbi olarak tedavisi en zor alanlardandır.

Alzheimer araştırmalarında farelerden alınan beyin hücreleri kullanılmaktadır. Kaliforniya Üniversitesi’de (UCI) nevrobiyologlar, nörolojik hastalıkları daha iyi anlamak ve araştırmaları daha da detaylandırmak için hayvan hücreleri yerine insan hücrelerinin kullanılmasına izin verebilecek bir yöntem geliştirdiler.

Araştırmacılar, cilt hücrelerini pluripotent kök hücrelere dönüştüren ve bu dönüşen hücreleri mikrogram hücreleri haline getirmemizi sağlayan yeniden programlanma yöntemi geliştirdiler.

Neuron’da yayınlanan araştırmada yazana göre, nevrobiyologlar insan cilt hücrelerini kök hücrelere dönüştürüp, bunları mikroglial hücrelere programlamak için bir yol buldular.

Bu beyin hücreleri, Alzheimer hastalığı gibi nörolojik hastalıkların gelişiminde çok önemli bir rol oynamaktadırlar. Onları incelemek, bilim insanlarının yeni tedaviler geliştirmesini ve hastalıkları daha iyi kavramamızı sağlayabilir.

Microglia, Alzheimer ve merkezi sinir sisteminin diğer hastalıklarında önemli bir rol oynamaktadır. Yakın tarihli araştırmalar, yeni keşfedilen Alzheimer riskini taşıyan genlerin mikroglia davranışını etkilediğini ortaya koydu. Bu hücreleri kullanarak, bu genlerin biyolojisini anlayabilir ve potansiyel yeni tedavileri test edebiliriz.

Kaynak ve Derin Okuma İçin 

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال