D vitamini eksikliğinin 7 işareti

D Vitamini eksikliği insan yaşamında önemli yer tutar. Vücudumuzun çeşitli vitaminlere ve ihtiyacı vardır. Gelişmek ve sağlıklı bir yaşama sahip olmak için vitaminleri doğru şekilde almamız gerekmektedir. D vitamini ise balık, süt, süt ürünleri, yulaf, somon, uskumru gibi yiyecek ve içeceklerin içerisinde yaygın bir şekilde bulunmaktadır. Genel olarak bakıldığı zaman D vitamininin kullanımı kesinlikle önemlidir.

D vitamini eksikliği ile birçok sorun ortaya çıkmaktadır. Hormonsal bozukluklar veya cilt bozukluklar gibi birçok alana etki etmektedir. Vücut içerisinde yaygın bir şekilde kullanıldığı içinde eksilmesi durumunda bazı sorunlar ortaya çıkmaktadır. Şimdi hep birlikte bu vitamin eksilmesi ile birlikte ortaya çıkan sorunları inceleyelim ve bizlerin hastalıklarının D vitaminin eksikliği ile oluşup oluşmadığına karar verelim.

D Vitamini Eksikliği İle Oluşan Rahatsızlıklar

  1. Depresyon: Sinir sisteminde yaşanan bazı sorunlar vitamin eksikliğinden ortaya çıkmaktadır. D vitamini eksikliğinde ise ani duygu değişimleri sıklıkla görülmektedir.
  2. Kemik ağrıları: Vücudunuzun yüzeysel olarak bir ağrısı bulunmuyor ve tamamen iç kısımlar oluşmuş ağrıların acısını yaşıyorsanız D vitamini ile oluşmuştur. Kemiklerin gelişmesinde önemli rol oynayan vitamin çeşidi eksildiği durumda bazı sorunları ortaya çıkarmaktadır.
  3. Kalp hastalıkları: Kan basıncısın düzenlenmesi ve tansiyonun dengelenmesi için D vitamini kesinlikle önemlidir. Eksilmesi ile birlikte ortaya çıkan en büyük sorunlardan biride kalp rahatsızlarıdır. Ani tansiyon yükselmeleri yaşıyor ve kalbinizde ağrılar oluşuyor vitamin eksilmesi ile oluşmaktadır.
  4. Bağışıklık sistemi hastalıkları: Günümüzde erkeklerde yaygın bir şekilde görülen MS hastalığı genelde vitamin eksikliği ortaya çıkmaktadır. Sıklıkla görülen bir hastalık olmasa da ciddi anlamda D vitamini eksikliğinden beslenmektedir.
  5. Kanser: Yaşın ilerlemesi ile birlikte erkeklerde görülen prostat kanserinin oluşumunda vitamin eksikliği ön plana çıkmaktadır. D vitaminin fazla olduğu erkekler ise prostat kanseri olma ihtimali düşüktür.
  6. Kasların zayıflaması: İskelet kasları olarak adlandırılan bölgelerde ciddi anlamda tahribatlar oluşmaktadır. Kısa süre içerisinde de vitamin eksikliğine bağlı olarak kötü sonuçlar ortaya çıkmaktadır.
  7. Soğuk algınlıklar: Halk arasında yaşanan soğuk algınları genelde başka vitamin guruplarına insanları yönlendirmektedir. Lakin D vitamini eksikliği ile oluşan sorunlar arasında soğuk algınlığı epey bir önemlidir. Genel olarak üst solunum yollarını tehdit etmektedir.

BİLGİLENDİRME: Yorum ve sorularınız sistem yöneticisi tarafından onayladıktan sonra yayınlanacaktır.

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال